Op maandag 23 maart 2020 heeft het bestuur van het Koninklijk Genootschap Fysiotherapie (KNGF) vastgesteld, dat behandeling van patiënten die geen symptomen van een coronabesmetting vertonen, niet meer zonder meer mogelijk is. Dit besluit is genomen op basis van adviezen van het RIVM en de besluiten van de minister van Volksgezondheid. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 6 april 2020.

Het KNGF kwam tot deze conclusie op basis van voortschrijdend inzicht en signalen dat de afwezigheid van symptomen, niet betekent dat een patiënt niet besmettelijk is.

Met pijn in ons hart hebben wij daarom besloten de praktijk voor een groot gedeelte te sluiten. Wij willen verdere verspreiding van het coronavirus via onze praktijk geen kans geven en u, onszelf en onze familieleden beschermen.

Het KNGF, het RIVM en de minister van Volksgezondheid hebben de volgende regels opgesteld:

Nieuwe patiënten, die met spoed door ons gezien moeten worden, kunnen alleen in overleg met de huisarts/verwijzer door ons behandeld worden. maar dan nog met inachtneming van 1,5 meter afstand of met het gebruik van chirurgisch mondmasker en handschoenen.

Nieuwe patiënten die niet met spoed gezien hoeven te worden, maar niet kunnen wachten tot 6 april,  kunnen gebruik maken van een telefonisch consult. Tijdens dit consult brengen wij de klachten in kaart en geven advies/oefeningen mee.

Wij zijn ten alle tijden bereikbaar op info42@www.fysiotherapiemaasboulevard.nl en via 06- 30278111. Wij proberen zo spoedig mogelijk te reageren.

Wij vragen om u begrip en hopen elkaar zo snel mogelijk weer te zien in onze praktijk.

Met vriendelijke groet,

Mieke Boertien, Wilmi van Harten, Mariëlle Vleugels en Jasper Borsje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *