Heeft u overgewicht of ernstig overgewicht (obesitas)? Dan kunt u uw gezondheid verbeteren door te werken aan een gezondere leefstijl.  Dit kan door deel te nemen aan een leefstijl-programma, een zogeheten Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI).

COOL – Coaching op leefstijl 

Een gezonde leefstijl is alles wat je doet en laat om gezond te blijven. Door deel te nemen aan een gecombineerde leefstijlinterventie wordt je hierbij ondersteund. Gedurende een gecombineerde leefstijlinterventie wordt aandacht besteed aan voeding, beweging, slaap, in- en ontspanning en het veranderen van je gedrag. Het doel is een gezondere leefstijl en gewichtsvermindering. Het leefstijlprogramma dat wordt aangeboden bij fysiotherapie Maasboulevard heet CooL.

CooL staat voor Coaching op Leefstijl en wordt vergoed door de basisverzekering zonder dat hierbij het eigen risico wordt aangesproken. CooL is niet het zoveelste dieet, maar het doet veel meer. Je krijgt samen met een groep andere mensen twee jaar begeleiding van een leefstijlcoach. Je gaat aan de slag met je voeding, beweging, gedrag en gewoontes. Het doel is niet zomaar afvallen, maar echt duurzaam grip krijgen op je gezondheid.

Het programma houdt in dat je 2 jaar lang individuele coaching krijgt en groepsbijeenkomsten bijwoont om je te helpen naar gezonder gedrag en een gezond en beter leven. In de praktijk betekent dit een intake van een uur, gemiddeld 3 individuele gesprekken van 60 minuten per jaar en 8 groepsbijeenkomsten van 1.5 uur per jaar. Jij als deelnemer staat aan het roer. Je kiest zelf waarmee je aan de slag gaat en hoe je dit doet. De CooL-coach en de groep ondersteunen je daarbij

Gezonde Leefstijl

Onze gezondheid wordt beïnvloed door onze leefstijl en door onze leefomgeving. Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je als persoon goed in je vel komt te zitten, zowel geestelijk als lichamelijk, leidt tot een hogere leeftijdsverwachting en kan zelfs (chronische) ziektes helpen voorkomen. Een gezond leefpatroon bestaat niet alleen uit goed eten, bewegen of niet roken. Ook een balans tussen werk en ontspanning   en een goede nachtrust is essentieel. 

Wanneer mag je deelnemen aan het COOL programma?  

1. Leeftijd: 18 jaar of ouder

2. (Over)gewicht:

      *Met overgewicht (BMI 25-30) en met (matig) verhoogd risico op hart en vaatziekten en daarnaast:  

          -diabetes mellitus type 2  

          -met slaapapneu

          -artrose

          -met verhoogde buikomvang ( 102 cm bij mannen en  88 cm bij vrouwen)

      *Met obesitas (BMI hoger dan 30)

3. Motivatie: met voldoende motivatie om het complete CooL-programma van 24 maanden te doorlopen (ter beoordeling van verwijzer en leefstijlcoach)

Vandaag een nieuwe start!

Het mooie van ons lichaam is dat alle cellen en structuren continu aan verandering en onderhoud onderhevig zijn. Bijna iedere 3 maanden zijn de meeste cellen in jouw lichaam vernieuwd, waardoor je in staat bent om een betere en sterkere versie van jezelf te maken. En dat alles start met de keuzes die jij vandaag maakt. Dus hoe eerder je betere leefstijlkeuzes maakt, hoe meer jij van een toegenomen vitaliteit kunt profiteren!

Hoe kun je je aanmelden voor de GLI?

Je huisarts of internist kan je doorverwijzen voor het GLI programma via Cohaesie (Viplive). Na het ontvangen van de verwijzing zal Fysiotherapie Maasboulevard je op de wachtlijst zetten voor deelname aan het programma. Het programma kan beginnen als er minimaal 10 aanmeldingen binnen zijn. Bij 10 aanmeldingen zal Fysiotherapie Maasboulevard contact opnemen via de mail om het COOL programma te gaan starten met de intake. 

Hoe is de vergoeding geregeld?

Zorgverzekeraars vergoeden sinds 2019 via de basisverzekering (zonder het eigen risico aan te spreken) het GLI programma. Fysiotherapie Maasboulevard heeft een contract bij Cohaesie Zorggroep in Spijkenisse en kan alle declaraties omtrent het GLI programma declareren als de verwijzing van de huisarts of internist wordt toegestuurd via het VIPLIVE systeem van Cohaesie. Helaas kunnen wij niet declareren als de verwijzing via een ander systeem of op papier wordt aangeleverd. Dit betekend dat je in deze situatie zelf de rekening moet voorschieten en eventueel in aanmerking zou kunnen komen om de rekeningen (in zijn geheel of gedeeltelijk) zelf te declareren bij de zorgverzekering. Voor meer informatie over de financiële afhandeling kun je contact met ons opnemen via onze contactgegevens.