Verantwoord opschalen van paramedische zorg tijdens de corona crisis.

Gisteren kreeg onze beroepsgroep groen licht om de fysiotherapeutische zorg stapsgewijs op te schalen. In de media is hier gisteren volop over bericht. Alleen moeten wij bij deze berichten helaas wel een kanttekening maken.

Wij mogen in kleine stapjes gaan opschalen. De nadruk ligt echter nog steeds op de hoogst noodzakelijke zorg! die bij voorkeur op afstand plaats vind. Waar op afstand begeleiden echt niet mogelijk is, mogen er alleen behandelingen plaatsvinden, die vallen onder de zorgwet. Medische fitness is tot 20 mei niet toegestaan.

Omdat wij ons kunnen voorstellen dat er door de berichtgeving vanuit de media een ander beeld is ontstaan , willen wij dit graag nader uitleggen, om daarmee helderheid te bieden over de door ons genomen stappen.

Wilt u een afspraak maken, dan vragen wij u contact op te nemen met de praktijk. Indien mogelijk per mail: info42@www.fysiotherapiemaasboulevard.nl of via WhatsApp 06 30278111 omdat wij niet op alle tijden in de praktijk aanwezig zijn. Lukt het niet om een mail of een WhatsApp te sturen, bel dan tussen 8.30 en 12.00 op het telefoonnummer 0181618453, of laat een bericht achter op het antwoordapparaat.

Wij gaan in overleg met u besluiten, wat de mogelijkheden zijn. Is begeleiding op afstand mogelijk, dan kunnen wij dat bijvoorbeeld doen door middel van een video consult Het video consult wordt door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Is begeleiding op afstand echt niet mogelijk, dan maken wij met u een afspraak in de praktijk. Voorwaarde is wel dat u geen van de volgende symptomen vertoont:

  • (neus)Verkoudheid, hoesten, kuchen, niezen, loopneus, keelpijn, verhoging (= tot 38 graden) of koorts, kortademigheid, hoofdpijn, branderige ogen, moeheid, je ziek voelen of diarree
  • U de afgelopen 24 uur geen symptomen van COVID-19 heeft gehad
  • Uw huisgenoten/gezinsleden geen koorts of benauwdheidsklachten hebben of hebben gehad
  • Er bij u, uw gezinsleden of huisgenoten in de afgelopen 14 dagen geen Corona is vastgesteld

Waar mogelijk houden wij de 1,5 meter maatregel aan, is dit niet mogelijk, dan kiezen wij ervoor om volledig beschermd te werken. Dit houdt in, dat wij tijdens de behandeling handschoenen, een beschermingsschort en een mondkapje dragen.

Nogmaals, wij vinden het voor alle patiënten heel vervelend dat wij nog niet iedereen kunnen behandelen. Wij kiezen er bewust voor om te handelen, zoals momenteel door de KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie) wordt voorgeschreven. Wij hopen dat u dit, in het kader van uw veiligheid en de veiligheid voor ons als therapeut, kunt begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *