De fascie is een bindweefsel dat als een dunmazig web alle structuren van het lichaam omsluit. Al onze spieren, gewrichten, organen, bloedbanen en zenuwweefsel zijn doorweven en omgeven door fascie. De fascie verbindt alles aan elkaar en maakt het lichaam tot een samenhangend, functioneel geheel.
 
Als de fascie ontspannen is en goed voorzien is van water, dan kan het lichaam optimaal functioneren. De fascie zorgt ervoor dat alle structuren soepel bewegen en over elkaar heen glijden.
 
Door een trauma, blessure, bestraling of een litteken komt de fascie onder spanning te staan. Dit kan pijnklachten en stijfheid veroorzaken. Vaak op een andere plek, dan waar zich het litteken bevindt.
 
Met behulp van fascie techniek worden de verklevingen in de fascie losgemaakt. Hierdoor verminderen de pijnklachten en neemt de doorbloeding van de weefsels toe. De fascie techniek heeft ook een positief effect op de werking van het lymfesysteem.
 
Fascie techniek kan goed gebruikt worden na borstamputatie, na bestraling/operaties of bij aanwezigheid van littekenweefsel.
 
Een keizersnede of een litteken in de buikregio, kan veel effect hebben op het hele lijf en bijvoorbeeld een bewegingsbeperking veroorzaken in nek/schouders/rug en heupen!